Email: enquiries@haynesdesign.co.uk
Home
Portfolio's
Portfolio Home
Aspley Guise - Bedfordshire
Muswell Hill - North London
Montagu Square
St Pauls & Paddington
Canons Park
Osterley
Windsor - Berkshire
Various Past Projects
Commercial

Blackheath, London

This new build house was a complete blank canvass, with no plants in either front or back garden. On a leafy private estate in a conservation area with tight planning controls, it was important to introduce semi-mature specimens to enhance the house and environment. We predominately used native trees and hedging so that it blended quickly with its surroundings.

On the rear extension a lower level had been added resulting in the kitchen and dining area being lower than the garden level with the view from the kitchen window being a large retaining wall, not nice. To solve this problem we created terraces on two levels with the final level up to the garden.

A water feature was designed to bridge the three levels bringing water from garden to the basement level and planted a beautiful herbaceous border running the length of one side of the garden, to soften the geometric design.

 
 
 
© Copyright Gardens By Haynes 2009 All Rights Reserved. Website Designed & Hosted By Global Images Ltd